Inspiratieblog

Tips voor stijlvolle kerstversiering | Woonboulevard Breda XXL

Het is december, dat betekent dat we eindelijk weer die gezellige lichtjes ophangen en die pracht van een kerstboom van zolder halen. Yes, we mogen weer! Maar hoe zorg je voor een gezellig, sfeervol én samenhangend geheel? Met onze tips kom je niet alleen helemaal in de kerststemming, maar je komt er ook achter hoe je tegelijkertijd iets stijlvols maakt van je kerstversiering.  

1. Begin met een kleurenschema

Een samenhangend geheel begint bij een goed doordacht kleurenschema. Kies daarom twee of drie kleuren die goed bij elkaar passen. Je kunt lekker traditioneel gaan voor de kerstkleuren rood, groen en goud, maar je kunt ook iets kiezen dat matcht met je interieur. Een combinatie van een veelgebruikte kleur in je huis, zoals groen, blauw of geel, combineert goed met zilver en wit of goud en zwart. Kijk naar de sfeer die je wilt creëren en zoek kerstballen en -accessoires die passen bij jouw kleurenpalet!

2. Laat lichtjes terugkomen

Lichtjes maken je huis écht feestelijk en gezellig tijdens de kerstdagen. Ga voor warm wit licht voor een klassieke uitstraling of kies voor gekleurde lampjes als je een speelsere look wilt. Versier niet alleen de boom, maar laat de lichtjes ook terugkomen op andere plekken in je interieur, bijvoorbeeld langs de trapleuning of op de vensterbanken. Zo wordt je interieur één sprankelend geheel!

3. Kies je kerstballen zorgvuldig

Niet te vergeten tijdens Kerst: de kerstballen! Hierbij is het belangrijk om je kleurenschema in gedachten te houden. Tenminste, als je wilt dat het een stijlvol geheel blijft. Een kerstboom kan al snel druk worden. Maar dat kan ook heel gezellig zijn! De enige ‘regel’ is dat jij er blij van moet worden.

4. Creatieve kransen

Wist je dat kransen niet alleen voor de voordeur zijn? Hang ze binnen op, bijvoorbeeld boven de open haard of als tafeldecoratie. Voeg linten, dennenappels en zelfs kleine kerstballen toe voor een extra feestelijk effect.

5. Raamdecoratie

Versier je ramen met mooie raamdecoraties. Er is van alles te vinden in de tuincentra en koopjeswinkels. Denk aan stickers van sneeuwvlokken, sterren of kerstbomen. Je kunt ook zelf aan de slag gaan met nepsneeuw en een stift (let op dat de stift geschikt is voor het raam, voordat je in de zomer nog steeds van je prachtige wintercreaties kan genieten). Ook kun je lampjes draperen rondom je raam en winterse accessoires op de vensterbank zetten. Zo kun je een feestelijke touch aan je interieur geven, zowel van binnen als van buiten.

Bonustip!

Tot slot nog een bonustip, dit heeft weinig met het interieurbeeld te maken, maar is wél heel belangrijk: zet een fijn kerstliedje op en zorg voor een heerlijke geur tijdens het versieren! Gebruik lekkere geurstokjes of een geurende kaars. De beste manier is natuurlijk om te zorgen voor koekjes in de oven terwijl je het huis aan het versieren bent. Eerst geniet je van de heerlijke geur die zich in je huis verspreidt en als je klaar bent kun je smullen van versgebakken koekjes!

Wij hebben er al helemaal zin in gekregen. Dus, heb jij je kleurenpalet klaar en weet je wat je in huis wilt halen? Kom dan langs bij onze winkels, zoals Casa, Blokker of Trendhopper, en shop de leukste kerstaccessoires!