Inspiratieblog

Hoe kies je de perfecte bank voor je woonkamer

In je woonkamer is de bank misschien wel je belangrijkste meubelstuk. De bank brengt de sfeer in de woonkamer én geeft jou een heerlijke comfortabele plek om te kletsen, loungen, lezen of tv te kijken. Het uitzoeken van de bank kan dan ook een uitdagende klus zijn. Je wil een bank hebben die goed in de ruimte past en die matcht bij je interieur. Daarom helpen wij je vandaag met dé tips om jouw ideale bank te bepalen en ontdek je welke vijf bankopstellingen op dit moment het populairst zijn. Heb je zin om inspiratie op te doen? Lees dan snel verder! 

Algemene tips om je ideale bank te bepalen 

Voordat we beginnen met het leukste werk (het uitkiezen van de daadwerkelijke bank!) delen we een paar praktische tips met je. Dit is belangrijk om teleurstelling te voorkomen en om ervoor te zorgen dat jouw bank lang meegaat. Zo kun je er extra lang van genieten! 

  • Bepaal de afmetingen die je bank mag hebben. De bank moet niet te groot zijn voor je woonkamer, maar te klein is ook niks.  
  • Bedenk hoeveel zitplekken de bank nodig heeft. Hoe groot is je gezin? Hoeveel mensen heb jij vaak over de vloer? 
  • Heb je huisdieren of kleine kinderen? Denk dan ook zeker na over de stofkeuze van je bank. Kies een bank die je gemakkelijk af kunt doen met een doekje (vaak kan de bank worden bespoten tegen vlekken) en ga voor een stof waar geen haren van huisdieren in blijven steken.  
  • De kleur van je bank is een persoonlijke afweging. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur, waardoor je deze niet snel zat wordt en kunt combineren met fellere kussens en dekens. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een statement in de woonkamer door een fel gekleurde bank te kiezen.  
  • Bepaal tot slot je budget en probeer je hieraan te houden. In de verschillende winkels bij Woonboulevard Breda XXL zijn er banken verkrijgbaar in iedere prijsklasse. En je hoeft zeker niet in te leveren op stijl en comfort! 

Verschillende populaire bankopstellingen 

Heb je bovenstaande punten voor jezelf duidelijk? Dan kun je je verdiepen in de verschillende opstellingen van de bank. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden vind je hieronder de vijf populairste bankopstellingen van dit moment.  

De u-bank 

De u-bank is een veelzijdige bank. Stel, jullie willen met z’n tweeën languit op de bank kunnen liggen, dan kunnen jullie jezelf allebei in een hoekje nestelen. En ook als je met een groot gezelschap op de bank wil zitten, biedt een u-bank veel plek. Een u-bank is wel vaak aan de grote kant, dat is iets om rekening mee te houden.  

De hoekbank 

De hoekbank is een populaire keuze. Er is ook veel mogelijk met een hoekbank. Je kunt gaan voor een grote hoekbank, met bijvoorbeeld wel acht zitplaatsen, of voor een kleinere hoekbank met bijvoorbeeld drie zitplaatsen. Net wat voor jou situatie uitkomt! Daarbij bestaat een hoekbank uit één geheel, waardoor de inrichting er niet te druk door wordt.  

De bank met ronde vormen 

Tegenwoordig zien we steeds meer banken met een rond gedeelte. Dit geeft een speels uiterlijk en is toch nét wat anders dan wat de gemiddelde Nederlander in huis heeft staan. De ronde details geven je huis een zachtere uitstraling. Daarbij kun je heerlijk in dit ronde hoekje kruipen om lekker te lezen of voor een kort dutje.  

De bank en fauteuil 

Een fauteuil is een mooie toevoeging aan je zithoek. Het is wel goed om vooraf na te denken over de combinatie tussen je bank en fauteuil. Zo kun je ervoor kiezen om de fauteuil in dezelfde stof, stijl en hetzelfde model te houden als de bank. Maar je kunt ook van de fauteuil een echte eyecatcher maken door juist voor ander model te gaan in een felle kleur. Fauteuils heb je in zoveel verschillende soorten en maten. Je hebt rechte, ronde, grote en kleine fauteuils. Je kunt ze combineren met een rechte bank, een hoekbank of een bank met ronde vormen. Waar je wel op moet letten, is dat het niet een te groot of te druk geheel wordt.  

Twee banken  

Met het combineren van twee banken kun je eigenlijk ook alle kanten op. Je kunt twee dezelfde banken bij elkaar zetten, of juist twee hele verschillende. Je kunt ze tegenover elkaar zetten, of naast elkaar in een hoek. Ook het aantal zitplekken kun je zelf bepalen door de grootte van de banken te kiezen.  

Onze laatste tip: kom testen! 

Zoals je onderhand wel door hebt, zijn er vele mogelijkheden voor jouw zithoek. Onze laatste tip, en misschien wel de belangrijkste: kom jouw ideale bank testen in de winkel! Iedere bank zit anders, en hoewel je jouw droombank online hebt gevonden, is het heel belangrijk dat deze ook goed zit. Onze winkels in Woonboulevard Breda XXL kunnen jou daar perfect over adviseren. Dus kom je snel langs, bijvoorbeeld bij Henders & Hazel, Profijt Meubel of Montèl? Wij kijken uit naar je komst!