Inspiratieblog

Zo dek je een prachtige paastafel

De paaseitjes liggen alweer een tijdje in de supermarkt en dat betekent dat Pasen weer voor de deur staat. Tijd om jouw paastafel op te dekken. In deze blog geven we je een stappenplan hoe je de mooiste paastafel opdekt én hoe je dit ook nog eens volledig volgens de etiquette doet.

Zo dek je de jouw paastafel volledig volgens de etiquette op

Een tafel dekken volgens de etiquette, is dat nog wel van deze tijd? Het hoeft zeker niet meer altijd perfect te zijn, maar hoe leuk is het om jouw paastafel af te maken door het servies prachtig weg te zetten. Maar hoe doe je dat? Hieronder geven we je de stappen voor het dekken van een prachige paastafel volgens de etiquette: 

Stap 1: Start met een gezellig tafelkleed met daar overheen eventueel nog een tafelloper. 

Stap 2: Plaats de borden recht voor de stoel, op zo'n 2 centimeter van de tafelrand.

Stap 3: Start met het onderbord en stap de borden vervolgens van groot naar klein. Serveer je ook brood? Plaats dan links boven de borden en klein bordje met een botermesje daarop. 

Stap 4: Voor het bestek geldt hetzelfde. Start aan de buitenkant met het bestek voor het voorgerecht en werk zo naar binnen. Het bestek voor het dessert bevindt zich horizontaal boven het bord. 

Stap 5: Rechts boven het bord zet je de glazen in een schuine lijn naar beneden neer. Bovenaan het waterglas, daaronder het rode wijnglas en als laatste het witte wijnglas. 

Stap 6: Links naast de vorken leg je het servet. Tip: gebruik hiervoor mooie servetringen óf vouw je servet als een paashaas. 

Tijd voor het leukste onderdeel: decoreren

Decoreren kun je leren en dat is precies wat wij in deze blog doen. Nadat je de borden, het bestek, de glazen en de servetten volgens de etiquette hebt opgedekt is het tijd voor het leukste onderdeel. Start met een mini boeketje op ieder bord, met daaraan vast een naamkaartje. Plaats vervolgens een mooie bos bloemen in voorjaarskleuren op tafel in een pastelkleurige vaas. Heb je een hele lange paastafel? Kies dan voor meerdere boeketten. Vul aan met mooie paastakken en échte paasaccessoires. 

Shop alles voor jouw perfecte paastafel 

Bij Woonboulevard Breda XXL slaag je gegarandeerd. Shop prachtige het mooiste servies en de leukste paasaccessoires bij onder andere Maison Sud, Casa en Woonexpress. Veel shopplezier!