Inspiratieblog

Zo creëer je jouw droomtuin

De vogeltjes fluiten, het zonnetje gaat vaker schijnen en de wereld staat in bloei. Hoog tijd om jouw droomtuin realiteit te maken! Eerder al schreven we een blog met handige tips voor de tuin. Nu het nog beter weer wordt en onze handen weer gaan jeuken is het tijd om die tuin écht aan te pakken. Zo kunnen we optimaal van die heerlijke zon genieten. Dus pak Pinterest erbij en volg onze zeven tips hoe jij jouw droomtuin creëert.

Tip 1: Alles begint met een plan

De grootste tip die we je kunnen geven is: begin met het maken van een plan voor je tuin. Struin Pinterest af voor leuke ideeën, kies een stijl (of een combinatie van stijlen) en schets een plattegrond van hoe jij jouw droomtuin zou willen inrichten.

Pro tip: neem je schets en Pinterest bord op je telefoon mee naar onze winkels. Zo kunnen de winkels met jou meekijken en kun je precies vinden wat je zoekt.

Tip 2: Zorg voor groen in je tuin

Het heerlijke van een tuin is dat je een stukje natuur op je eigen grond hebt. Dus laat dat ook zeker terugkomen in je tuin! Kies jouw favoriete planten en bloemen om jouw tuin mee op te fleuren. Let ook op welke planten op welke plek in jouw tuin staan en houd rekening met zonlicht, bodemgesteldheid en de grootte van je tuin. 

Tip 3: Zorg voor afwisseling

Zorg voor een tuin die goed in balans is. Een tuin komt prachtig tot zijn recht wanneer gras, planten en tegels mooi met elkaar afgewisseld zijn. Je kunt tuinmeubelen op de tegels plaatsen om een terras te creëren. Maar ook tussen het groen kun je een lounge set plaatsen, om zo een ultieme relax ruimte te maken. Wat mooie accessoires erbij en het is perfect!

Tip 4: Voeg stijlvolle accessoires toe aan je tuin

Over accessoires gesproken: wist je dat accessoires je tuin echt af kunnen maken? Ga op pad met de stijl die je eerder hebt bepaald en struin de winkels af, op zoek naar potten, wanddecoratie, beelden, eventuele vogelhuisjes of hangmatten, you name it! Vergeet daarbij de tuinverlichting niet. Die is ook sfeerbepalend voor jouw tuin.

Tip 5: Zorg voor comfort

Jouw tuin moet een plek zijn waar je graag zit. Zorg daarom voor comfortabele zithoekjes. Test in de winkels verschillende tuinmeubelen uit om erachter te komen welke jij het fijnste en het mooiste vindt. Het is ook leuk om verschillende zithoekjes te creëren, als je daar de ruimte voor hebt. Denk aan een loungehoek, een eethoek of een plek om te relaxen in een hangmat of hangstoel. Bedenk bij het kopen van de tuinmeubelen wat je in de zithoek gaat doen.

Tip 6: Houd je tuin goed bij

Een mooie tuin vergt onderhoud, dus zorg ervoor dat je het gras maait, de planten snoeit en onkruid wiedt. En geef je tuin bij heel warm weer wat extra water (en liefde natuurlijk). Zie het als een heerlijk momentje in de natuur, om jouw prachtige tuin weer wat leven in te blazen.

Tip 7: Een tuin is nooit af

Een tuin is nooit af. Net zoals een huis nooit af is. Kom je later nog een gave tuinaccessoire of een prachtig tuinmeubel tegen? Dan staat je plan natuurlijk nooit vast en kun je meubels verschuiven. Het leuke daarvan is dat je zo weer nieuwe plekjes ontdekt in je bestaande tuin. Dat zorgt voor een frisse wind in jouw tuin!

Dit zijn de maanden om aan jouw tuin te werken. Dus kom snel naar Woonboulevard Breda XXL en sla alles in voor jouw droomtuin. Wij raden je zeker aan om een kijkje te nemen bij Ikea, Jysk, Casa en Trendhopper. Je slaagt gegarandeerd voor de mooiste tuinmeubelen, accessoires en andere benodigdheden. Wij zijn heel erg benieuwd naar je resultaat! Deel een foto op social media en tag @woonboulevardbredaxxl.