Inspiratieblog

Voorjaarsschoonmaak checklist

Voorjaarsschoonmaak checklist

Met het voorjaar om de hoek is het tijd om je huis eens grondig schoon te maken. Het kan overweldigend lijken, maar met een goede checklist kun je het schoonmaken soepel en efficiënt laten verlopen. Lees verder en werk onze handige voorjaarsschoonmaak checklist af: 

Begin bij de keuken: De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in huis. Start met het leeghalen van alle kastjes en gooi alles weg dat over de datum is. Maak de kastjes schoon met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Reinig ook de oven, magnetron, koelkast, afzuigkap en vaatwasser. Droog alles vervolgens goed en ruim weer in!  

Ga daarna door naar de badkamer: De badkamer is een andere ruimte die regelmatig gereinigd moet worden. Verwijder alle spullen uit de badkamer en maak het toilet, douche, bad en de wastafel schoon met een desinfecterend middel. Vervang eventueel ook de douchegordijnen en badmatten. 

Stofzuig en dweil de vloeren: Stofzuig de vloeren in alle kamers, inclusief de hoeken en plinten. Dweil de vloeren met een sopje van water en allesreiniger. Vergeet niet om ook de tapijten en matten te reinigen. 

Vergeet de ramen niet: Het voorjaar is de perfecte tijd om de ramen te lappen. Reinig de ramen aan beide zijden met een glasreiniger en een microvezeldoekje. Neem ook de kozijnen en de vensterbanken gelijk mee tijdens het schoonmaken. 

Maak de slaapkamer schoon: Was het beddengoed en de gordijnen. Maak de kasten schoon en organiseer je kleding. Hang alles kleur op kleur en soort bij soort. Stof de vloer af en je slaapkamer is weer fris. Oh, wat zal je heerlijk slapen na deze schoonmaak dag! 

Maak de woonkamer schoon: Stof alles af, inclusief de meubels, lampen en accessoires. Reinig de televisie, computer en andere elektronica. Vergeet niet om ook de hoeken en plinten te stofzuigen. 

Jouw woning klaar voor de eerste zonnestraaltjes 

Natuurlijk hoort het schoonmaken van de buitenkant van het huis er ook bij. Denk hierbij aan de ramen en deuren. Verwijder alle spinnenwebben en bladeren. Maak ook de tuin schoon en snoei de struiken en bomen alvast. 

Met deze voorjaarsschoonmaak checklist ben je goed op weg om je huis weer helemaal schoon en klaar te maken voor de lente! 

Is jouw woning al toe aan een voorjaarsschoonmaak? Bij Woonboulevard Breda XXL vind je dé artikelen die je nodig hebt: van schoonmaak spullen tot de tofste, nieuwste items voor in huis. Kom langs bij Blokker, Leen Bakker, Kwantum of de IKEA en maak van de voorjaarsschoonmaak een feestje!