Inspiratieblog

Van lege ruimte naar droominterieur

Van lege ruimte naar droominterieur

Interieurstyling: you love it or you hate it. Maar ook als je gek bent op interieurstyling kan het lastig blijken om een ruimte op een geweldige manier in te richten. Gelukkig zijn er bij interieurstyling geen regels, dus alles is goed. Toch zijn er een aantal tips die altijd werken bij het inrichten van jouw interieur als een pro. Komen ze:

Geef je meubilair wat ruimte

Door je meubels wat meer de ruimte te geven lijkt de kamer een stuk groter. Zet dus niet alles op elkaar gepropt, maar probeer je bank, fauteuils, eettafel en overige meubelstukken wat ruimtelijker op te zetten.

Kies de verfkleur als laatste

Nu denk je misschien: ‘ik kies de verfkleur altijd als eerste’. Toch raden wij dit niet aan. Verf is er namelijk in zoveel verschillende soorten, tinten, afwerkingen en natuurlijk kleuren dat dit veel makkelijker aan te passen is op je meubels dan andersom. Het zou natuurlijk zonde zijn als de kleur van je muren achteraf blijkt te vloeken met je meubels of dat je meubels moet laten gaan, omdat ze niet bij je muurkleur passen.

Hang kunst op ooghoogte

Wanneer je hoge plafonds hebt ben je snel geneigd de kunst te hoog op te hangen. Maar denk hierbij aan musea: het midden van het kunstwerk hangt hier altijd op ooghoogte en dat is niet voor niets. Zo krijg je het mooiste resultaat en oogt je kunst het meest chique.

Niet alles hoeft in dezelfde stijl

Mensen zijn snel geneigd door te slaan in de gekozen interieurstijl. Bij een minimalistisch interieur zal je dan ook niet snel een industriële lamp vinden of een hysterisch schilderij. Toch mag dit best! Een huis kan namelijk karakter verliezen als je teveel doorslaat in een bepaalde stijl.

Kies voor een eyecatcher

Karakter toevoegen aan je interieur doe je door een eyecatcher te kiezen. Dat kan van alles zijn: van een schilderij tot een opvallende bank of een behang in opvallend patroon.

Ruimte is key

Een item kan er in de winkel geweldig uitzien, maar bij jou thuis helemaal uit de toon vallen doordat het veel te groot of veel te klein is. Hou dus altijd rekening met de ruimte die je hebt.

Maak een lichtplan

Met een lichtplan bepaal je waar het licht vandaan moet komen en hoeveel lichtbronnen je per ruimte nodig hebt. Vaak adviseren we wel om voor meerdere lichtpunten per ruimte te kiezen. Dit maakt je woning namelijk veel huiselijker. Varieer tussen hanglampen, stalampen en spotjes. Ohja en vergeet niet: kaarsen zijn ook lichtbronnen ????

Shop jouw nieuwe interieur op Woonboulevard Breda XXL

Gewapend met bovenstaande tips slaag je gegarandeerd voor jouw nieuwe interieur op Woonboulevard Breda XXL. Shop onder andere bij Lamp & Licht, Goossens, Rofra Home, Riant Stoutenbeek en Sanders Wonen. Shop ze!