Inspiratieblog

Tips voor feestelijke tafeldecoratie

Met het feestseizoen voor de deur kunnen we niet wachten op die heerlijke diners met dierbaren. Maak van je eettafel het middelpunt van de feestvreugde met onze tips voor feestelijke tafeldecoratie. Of je nu een intiem diner organiseert of een bruisend feest, deze ideeën zullen sfeer en stijl toevoegen aan elke gelegenheid.

1. Begin met een thema

Een thema geeft richting aan je tafeldecoratie en zorgt voor een samenhangend geheel. Of het nu gaat om een winterwonderland, een traditioneel kerstfeest of een glamoureuze nieuwjaarsviering, kies een thema dat past bij de sfeer die je wilt creëren. Dit kun je gelijk doortrekken naar de rest van je huis! 

2. Tafelkleden en tafellopers

Een tafelkleed legt de basis voor je decor. Kies voor glinsterende stoffen, metallic tinten of zelfs een subtiele winterprint om een feestelijke sfeer te creëren. Een tafelloper staat ook erg chique. Daarbij is het heel praktisch, aangezien je hiermee een ‘normaal’ tafelkleed kunt opleuken. Het is gelijk een bijzonder geheel!

3. Een opvallend middelpunt

Overweeg een prachtig kerststuk, een glinsterende lantaarn of een eenvoudige vaas met dennenappels en kerstballen in het midden van de tafel. Een opvallend middelpunt trekt de aandacht en geeft de tafel een feestelijk tintje.

4. Voeg tafeldecoraties toe

Met tafeldecoraties creëer je een bepaalde stijl. Denk aan gouden kaarsenhouders, glanzende servetringen of zelfs kleine glazen potjes gevuld met glitters als accenten op de borden. Voor een rustieke en warme sfeer voeg je natuurlijke elementen toe, zoals dennenappels, takken of kleine houten accenten. Met zulke accessoires kun je het thema dat je eerder al hebt bepaald écht tot leven brengen! Op Pinterest en bij Woonboulevard Breda XXL kun je inspiratie opdoen voor mooie tafeldecoratie.

5. Personaliseer met plaatskaartjes en/of menukaarten

Als je intiem met twee personen dineert, zullen plaatskaartjes niet veel toevoegen. Maar in een groter gezelschap voegen ze niet alleen een persoonlijk tintje toe, maar helpen ze ook bij het organiseren van zitplaatsen. Overweeg kleine feestelijke ornamenten met de namen van je gasten of kaartjes in de vorm van kerstballen voor een speels effect. Een menukaart toevoegen is ook erg stijlvol en deze kun je persoonlijk opleuken, helemaal passend bij jouw gekozen thema! Zo weten de gasten gelijk wat ze voorgeschoteld krijgen.

6. Kaarsen zijn altijd sfeervol

Kaarsen zijn een tijdloze toevoeging aan feestelijke tafeldecoratie. Dat is niets nieuws, maar wel belangrijk! Kies voor elegante kandelaars, kleine theelichtjes of zelfs drijvende kaarsen in glazen kommen voor een warme, gezellige gloed. Heb je onhandige gasten (of ben je er zelf een)? Ruil dan de echte kaarsen in voor LED kaarsen!

7. Servies in feestelijke kleuren

Geef je tafel een feestelijke uitstraling met servies in de kleuren van het seizoen. Dieprood, goud, zilver of zelfs smaragdgroen kunnen een prachtig effect hebben en een vleugje luxe toevoegen. Ongeacht de kleurencombinatie die je kiest, is het wel leuk als het past bij de algemene sfeer die je wilt creëren. Het servies is immers niet alleen functioneel, maar is ook een belangrijk onderdeel van de tafeldecoratie!

Met deze tips wordt je eettafel het stralende middelpunt van je feestelijke diner. Kom langs bij onze winkels om inspiratie op te doen. Zo vind je bij onder andere Casa en Trendhopper alles wat je nodig hebt voor de meest prachtige tafeldecoratie. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een prachtige omgeving, maar bovenal: geniet van het samen zijn met vrienden en familie. Feest smakelijk!