Inspiratieblog

Opruimen met de kids!

Opruimen met de kids!

De lente is officieel van start gegaan en dat betekent dat het weer tijd is om het huis te voorzien van een flinke opruim- en schoonmaakbeurt. En wat denk je ervan om dit samen met de kids te doen? Want hoe leuk is het om samen voor een opgeruimd en georganiseerd lente klaar huis te zorgen? Je weet wat ze zeggen; jong geleerd is oud gedaan. Alleen maar voordelen dus! In deze blog lees je hoe je opruimen met kinderen leuk maakt.

Zo wordt opruimen een feestje

Samen met jouw kind of kinderen het hele huis opruimen kan best een uitdaging zijn. Want het is toch veel leuker de hele legodoos op z’n kop te kiepen in plaats van op te ruimen… Toch zijn wij ervan overtuigd dat het vooral heel leuk en gezellig is! Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, waardoor opruimen met je kind(eren) een stuk gemakkelijker én leuker wordt:

Maak er iets leuks van: zorg ervoor dat het opruimen een leuke activiteit wordt. En ondanks dat je je wellicht afvraagt hoe opruimen leuk kan zijn, zijn er zeker genoeg manieren om van opruimen de favoriete bezigheid van je kind(eren) te maken. Start met het opzetten van vrolijke muziek. Hierdoor gaat het opruimen altijd net wat sneller. Maak daarnaast overal een spelletje van. Wie kan er het snelst alles netjes opruimen? Of spreek de pauzes al vooraf af, zodat de kinderen uit kunnen kijken naar een glaasje limonade met wat lekkers voor al het harde werken.

Maak het overzichtelijk: verdeel het huis in verschillende gebieden en bespreek ook de planning. Begin bijvoorbeeld met de slaapkamer van de kinderen. Laat ze zelf opruimen en alles wegleggen waar zij dat prettig vinden.

Maak het makkelijk: gebruik handige opbergers die ook voor de kinderen gemakkelijk te gebruiken zijn. Zo blijft het ook voor hen makkelijker om hun spullen na ieder speelmoment netjes op te ruimen.

Beloon het harde werk: geef de kinderen een compliment en beloon ze na afloop bijvoorbeeld met een lekker ijsje of door samen iets leuks te doen.

Wij helpen je alvast de goede richting op

Bij Woonboulevard Breda XXL hebben we alles in huis om het opruimen nóg leuker en makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan handige opbergkasten, kleurrijke opbergdozen en praktische ladesystemen. Kom gerust eens langs in onze winkels en laat je inspireren.

Shop jouw handige organizers, opberglades of manden bij Woonboulevard Breda XXL. Kom langs bij IKEA, Kwantum, Leen Bakker of JYSK en ga samen met jouw mini-me aan de slag met opruimen!

Ruimtes

  • Woonkamer
  • Kinderkamer

Meest bekeken