Inspiratieblog

Maak het leven in de keuken een stuk gemakkelijker met deze handigheidjes

Je bent niet de enige als je kook- en bakavonturen niet altijd over rozen gaan. De kabel van je mixer die net te kort is, of juist te lang, waardoor het in het mengsel komt te hangen. Een klein voorbeeldje van een irritatie die iedereen zou kunnen overkomen tijdens het kokkerellen. Maar, wat nou als je dit soort kleine irritaties allemaal voor kunt zijn? Wij geven je een paar handige tips, waarmee je je kook- en bakkunsten naar een hoger niveau kunt tillen! 

Pop-up stopcontacten 

Laten we maar beginnen bij het eerste aangehaalde probleem; kabels. Hoewel veel apparatuur tegenwoordig kabelvrij is, is dit in de keuken nog lang niet altijd het geval. Dan is het wel zo handig om een stopcontact op de juiste afstand van je werkplek te hebben. Door middel van pop-up stopcontacten is deze er wanneer je het nodig hebt, maar is het ook zo weer in de keuken verdwenen. Dit maakt niet alleen de afstand naar je werkplek kleiner, maar ook het uiterlijk van je keuken mooier.  

Nooit meer graven in een keukenkastje 

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, hetgeen wat je nodig hebt ligt precies buiten handbereik in een keukenkastje. Er staan allerlei andere dingen voor, je weet niet waar het precies ligt of je kan het niet goed zien. Maak jezelf het zoeken een stuk makkelijker door het integreren van uittrekbare lades. Zo hoef je nooit meer op je hurken om die ene staafmixer achter uit het kastje te pakken, maar schuif je gewoon de lade uit en pak je het er zo uit. Laat je inspireren bij een van onze winkels om jouw droomkeuken samen te stellen. 

Ruimte én ongemak besparen 

Een hippe ontwikkeling in het keukenlandschap is het verwerken van het afzuigsysteem ín de kookplaat. Zo bespaar je niet alleen een hoop bruikbare ruimte in de keuken, maar ook geluid. De moderne ingebouwde afzuigsystemen zijn zo gemaakt dat ze weinig geluid produceren, doordat ze zo dicht bij de bron zitten is er namelijk ook minder zuigkracht nodig. En hier komt nog een besparend kenmerk van de ingebouwde afzuigsystemen om de hoek kijken, namelijk het besparen van energie. Door de efficiëntere afzuiging dichtbij de kookplaat zijn deze systemen dus energiezuiniger. Fijn voor jou, fijn voor het milieu. 

Iedereen is er gek op: gadgets 

Naast alle handigheidjes die je ín de keuken kunt verwerken, zijn er natuurlijk ook gadgets die je óp de keuken kunt gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld keukenmachines die het kneden, mixen en kloppen van je overnemen, allerlei groentesnijders en mandolines die het snijden van groenten overnemen/versimpelen en verschillende soorten en maten microplane raspen die je het raspen zo makkelijk mogelijk maken. Neem bij ons bijvoorbeeld een kijkje bij de Blokker of de Mediamarkt om gadgets te vinden die aansluiten bij jouw behoeften.   

Een oase van inspiratie bij Woonboulevard Breda XXL 

We hebben je nog maar een fractie verteld van alle handigheden die je in je keuken kunt integreren. Bij Woonboulevard Breda XXL vind je zowel winkels met showrooms voor keukenontwerpen, als winkels voor gadgets. Bekijk onze winkels om te zien waar je je allemaal kunt laten adviseren.