Inspiratieblog

Hoe kies je het beste matras?

Een goede nachtrust begint met het juiste matras. Maar hoe kies je het beste matras met een zee van matrassen op de markt? Geen paniek! We geven je dé tips waar jij op moet letten, zodat je jouw perfecte match kunt vinden voor de ultieme nachtrust. 

Ken je slaaphouding

Hoe lig jij het liefst in bed? Op je rug, op je zij, op je buik of als een zeester? Jouw favoriete slaaphouding heeft een grote impact op het type matras dat het beste bij jou past. Zo hebben mensen die op hun zij slapen vaak een matras nodig dat zacht is en helpt om pijnlijke plekken te voorkomen. Rug- en buikslapers voelen zich meestal beter op een steviger matras dat hun rug recht houdt. 

Comfort is key 

Wat is jouw ideale comfortniveau? Hou je van een stevig matras waar je lekker op kunt neerploffen, of zweer je bij een zachter exemplaar dat zich naar je lichaam vormt? Neem de tijd om verschillende matrassen uit te testen en ga op zoek naar die ene die jou dat 'ahh'-momentje bezorgt zodra je erop gaat liggen.

Laat je adviseren over materialen

Matrassen zijn er in alle vormen en maten, gemaakt van vele verschillende materialen: van traditionele binnenveringmatrassen tot geavanceerde traagschuim- en hybride matrassen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus laat je adviseren en ontdek welke mix aan materialen het beste bij jou past.

Let op temperatuurregulatie

Hoewel hete nachten soms best leuk kunnen zijn, wil je niet elke ochtend zwetend wakker worden. Als je het snel warm hebt in bed, overweeg dan een matras met ademende materialen en technologieën die de temperatuur reguleren, zodat je de hele nacht fris blijft. 

Probeer het uit en laat je adviseren

Heel belangrijk: vergeet niet om het matras uit te proberen voordat je de knoop doorhakt. Kom naar de winkel, ga lekker liggen, sluit je ogen en pas op dat je niet in slaap valt. Probeer verschillende matrassen uit en laat je ook zeker adviseren. De winkeliers weten precies welk matras er bij jouw slaaphouding past, welke materialen het beste voor jou zijn en wat je nodig hebt aan temperatuurregulatie. 

Nu weet jij precies waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuw matras. Vind jouw perfecte match bij Swiss SenseAupingBeddenreusBeter Bed of Tempur. Laat je adviseren in de winkels en probeer verschillende matrassen uit om te ontdekken welke het beste bij jou past. Met het juiste matras geniet je van een heerlijke nachtrust en sta je elke ochtend fris en uitgerust op!