Inspiratieblog

Handige tips voor de tuin

Handige tips voor de tuin

We kunnen niet wachten om weer in de tuin te eten en vervolgens tot in de late uurtjes te borrelen. De warme zomeravonden laten nog even op zich wachten, maar je kunt wel alvast aan de slag om jouw tuin voor te bereiden op het lekkere weer. In deze blog lees je welke stappen je nu al kunt ondernemen om jouw terras voorjaar klaar te maken!

Aan de slag in februari:

Hoewel het misschien nog vroeg klinkt, in februari is er al genoeg in de tuin te doen. Ga op tijd aan de slag om je tuin op orde te maken voordat het lekkere weer begint. Dan kun je straks optimaal genieten van jouw goed onderhouden terras. Alleen maar voordelen dus!

  1. Hark alle bladeren bij elkaar. Na de herfstperiode zijn alle bomen en struiken uitgevallen. De hoogste tijd om alle bladen bijeen te harken en een frisse start te geven aan jouw tuin.
  2. Bedenk & bestel. Bedenkt alvast welke zomerbollen, planten of zaaigoed jij in de tuin wilt deze zomer. Sla alvast je slag, nu heb je de meeste keuze. Bestel ook gelijk steeketiketten, raffia en touw mee en wees de run voor.
  3. De nieuwe haag. Juist in het vroege voorjaar is het dé tijd om de nieuw haag te planten. Daarnaast is er nu ook nog een ruime keuze in verschillende soorten hagen.
  4. Begin met zaaien. Start alvast binnen in een kas of pot met het zaaien van planten en gewassen. Wanneer de tijd rijp ik kun je ze gemakkelijk overplaatsen naar de tuin.

Maak een to-do list voor de tuin

Maak een to-do lijstje waarmee je aan de slag kunt gaan. In en voor de tuin is er altijd wel iets te doen. Het uitzoeken van een nieuwe loungeset, het onkruid wieden of de containers een flinke schoonmaakbeurt geven. Stel een lijstje op waar je alle to do’s voor dit jaar opschrijft. Wanneer de tijd ervoor aanbreekt kun je aan de slag. Natuurlijk kun je nu alvast inspiratie opdoen. Maak op Pinterest een moodboard met hoe jouw droomtuin eruit ziet. Begin bij het begin en onthoud: de kleinste dingen kunnen het verschil maken (denk aan de accessoires!).

Alles wat je nodig hebt voor in en rondom het huis vind je bij Woonboulevard Breda XXL! Kom bijvoorbeeld langs bij onze winkels: Blokker, JYSK, Montel, IKEA, Kwantum of Leen Bakker en shop de leukste accessoire, tuinmeubelen en onderhoud tools.