Inspiratieblog

Geef je huis een digitale boost met de producten van Coolblue

Wanneer je je huis volledig naar wens hebt ingericht, maar je toch nog het gevoel hebt dat het niet volledig af is, dan hebben wij de aanrader om dit gevoel te vervullen. Met de slimme producten van Coolblue bij Woonboulevard XXL Breda kun jij zorgen voor de kers op de taart. In deze blog geven we je tips over hoe jij je huis ‘smart’ kan maken. Dat ziet er niet alleen strak uit, maar is ook nog eens heel praktisch! 

Wat is een smart product?

Een smart product is een digitaal apparaat of gadget dat is uitgerust met slimme technologieën die het leven een stukje makkelijker maken. Deze slimme producten zijn ontworpen om gegevens te verzamelen, te verwerken en te communiceren, vaak via een app, via spraakopdrachten of met een spraakgestuurde assistent. Het belangrijkste kenmerk is dat ze op afstand kunnen worden bediend en geautomatiseerd. Coolblue heeft een breed assortiment met smart home producten, wij lichten er een paar voor je uit waar wij erg enthousiast van worden!

Videodeurbel

Met een videodeurbel kun je je huis slimmer maken. De naam zegt het al, een videodeurbel maakt live videobeelden van de voordeur, die je waar je ook bent kunt bekijken via je smartphone of tablet. Zo zie je precies wie er voor de deur staat. Ook zijn deze deurbellen vaak uitgerust met bewegingsdetectie, tweerichtingscommunicatie, ingebouwde opslag en de mogelijkheid tot integratie met smart home-systemen. Dit alles zorgt ook voor beveiliging, omdat het afschrikkend kan werken en opgenomen video’s kunnen worden gebruikt als bewijs in het geval van inbraak. Shop slimme deurbellen nu bij Coolblue en laat je adviseren in de winkel.

(Bron: Coolblue)

Smart home hub

Een smart home hub is een centrale controller die al je digitale apparaten met elkaar verbindt. Via de hub kun je deze slimme apparaten beheren en automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld een routine instellen om de verlichting automatisch aan te zetten wanneer er beweging wordt gezien door een bewegingssensor, of om je thermostaat aan te passen op basis van je dagelijkse schema. Ook zijn smart home hubs vaak voorzien van spraakassistenten, waardoor je je apparaten kunt bedienen via spraakopdrachten. Het dient als een echte assistent in het dagelijkse leven.

Slimme lampen

Smart lampen bieden je meerdere voordelen die het leven in huis een stukje makkelijker maken. Zo zijn de lampen op afstand bedienbaar en kun je ze dus aan- en uitzetten wanneer je maar wilt, gewoon via je smartphone. Daarnaast hebben de lampen ook het vermogen om van helderheid en zelfs van kleur te kunnen veranderen, ook dit pas je gemakkelijk aan via je smartphone. Ook bieden de lampen de mogelijkheid om schema’s in te stellen voor automatische in- en uitschakeling om specifieke tijden. Zo kun je niet alleen energie besparen, maar gelijk ook de juiste sfeer creëren op verschillende momenten van de dag.

Ontdek het hele smart home assortiment

Deze voorbeelden waren nog maar een kleine greep van de mogelijkheden die slimme apparaten bieden. Ben je benieuwd naar alle andere slimme apparaten waarvan Coolblue jou kan voorzien? Neem een kijkje in de winkel van Coolblue bij Woonboulevard Breda XXL. De experts in de winkels denken graag met je mee!