Inspiratieblog

Dit moet je weten voordat je tuinmeubelen gaat shoppen!

De lente staat voor de deur en dat betekent: we kunnen weer lekker buiten zitten! Maar dan moet je eerst wel eerst tuinmeubelen shoppen zodat je iets hebt om op te zitten. Voordat je jezelf in een wirwar van tuinmeubelen stort, laten we eerst even stilstaan bij enkele belangrijke dingen die je moet weten. In deze blog behandelen we dé dingen die je moet weten voordat je tuinmeubelen gaat shoppen!

Kies tuinmeubelen die in proportie zijn met je tuin

Voordat je jezelf laat verleiden door die gigantische loungebank die je op Instagram hebt gezien, is het slim om eerst eens goed naar de beschikbare ruimte in je tuin te kijken. Is je buitenruimte klein en gezellig, of heb je de luxe van een uitgestrekte achtertuin? Zorg ervoor dat je tuinmeubelen proportioneel zijn aan de beschikbare ruimte. Het laatste wat je wilt, is dat je tuin verandert in een parcours omdat je meubels te groot zijn!

Denk goed na over het materiaal

Tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten materialen, van hout en metaal tot kunststof en wicker. Elk materiaal heeft zijn eigen charme en onderhoudsbehoeften. Dus voordat je besluit om die mooie houten tafel te kopen, bedenk dan of je bereid bent om af en toe wat liefde en aandacht aan het onderhoud te besteden. Of misschien is een onderhoudsvrij aluminium setje meer jouw ding. 

Comfort is key

Niemand wil een paar uur doorbrengen op een tuinstoel die aanvoelt als een houten bankje op een picknickplaats. Comfort is van het grootste belang als het gaat om tuinmeubelen. Test ze uit in de winkel, ga even zitten, strek je benen uit en doe alsof je thuis bent. Als het niet goed voelt in de showroom, zal het waarschijnlijk ook niet goed voelen in je tuin. En niemand heeft tijd voor ongemak tijdens het loungen onder de zon, toch?

Voor welke stijl ga jij?

Tuinmeubelen moeten niet alleen comfortabel zijn, maar ook bij de algehele esthetiek van je buitenruimte passen. Ben je meer van de strakke moderne look, of houd je van een meer rustieke uitstraling? Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, dus laat je creativiteit de vrije loop!

Weerbestendige meubels

Het weer in Nederland kan soms behoorlijk grillig zijn. Van brandende zon tot plensbuien, je tuinmeubelen moeten het allemaal kunnen doorstaan. Kies daarom voor materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat je niet ineens met een doorweekte set kussens zit tijdens een onverwachte regenbui. Of zorg dat je een kist hebt waar je de kussens in kunt opslaan.

Onthoud, het belangrijkste is dat je meubels kiest waar je van houdt en die passen bij jouw levensstijl. Dus breng een bezoekje aan onze winkels bij Woonboulevard Breda XXL, geniet van het winkelen en maak van je tuin de ultieme chill-spot deze lente!