Inspiratieblog

De nieuwste interieurtrends voor najaar 2023

De dagen worden (heel langzaamaan) kouder, de dagen worden korter, we krijgen zin in een dekentje en theetje op de bank. Kortom: het najaar staat voor de deur. Dat betekent dat het tijd is om je interieur een update te geven! Of je nu houdt van een gezellige herfstsfeer of liever kiest voor strak en modern, er zijn tal van nieuwe interieurtrends om uit te kiezen én om te combineren! Woonboulevard Breda XXL geeft je in deze blog de meest opvallende interieurtrends die je dit najaar kunt verwachten. Laat je inspireren en geef je huis een make-over!  

1. Natuurlijke materialen en texturen 

Een van de trends voor dit najaar is het gebruik van natuurlijke materialen en texturen in je interieur. Denk aan meubels van massief hout, rotan stoelen en boomstam tafelbladen. Deze materialen brengen warmte en rustieke charme in je huis. Neem eens een kijkje bij bijvoorbeeld Rofra Home Breda voor prachtige natuurlijke meubelen.  

2. Warme neutrale kleuren 

Het najaar vraagt om warme kleuren in je interieur, en in het najaar van 2023 gaat het om crème, bruin en beige. Deze kleuren geven je huis een fijne en uitnodigende uitstraling. Wist je dat deze kleuren zelfs een positieve invloed hebben op je humeur? Kom maar door met die pot verf, dat nieuwe behang en die nieuwe accessoires!  

3. Duurzaamheid en eco-bewustzijn 

Duurzaamheid is niet langer alleen een trend, maar een levensstijl. Kies voor meubels en decoraties gemaakt van gerecyclede materialen of investeer in stukken die een leven lang meegaan. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de uitstraling van je interieur!  

4. Nostalgische details 

We leven dan wel in 2023, maar we gaan ook graag een stapje terug in de tijd. Nostalgische accessoires zijn dan ook helemaal on trend. Zo is een oude radio, een platenspeler, een (moderne) koekoeksklok of een landkaart op de muur de perfecte toevoeging aan je interieur. Kijk eens bij Trendhopper voor prachtige accessoires. Ook is het leuk om een kijkje te nemen bij de kringloop. Dan pak je gelijk de duurzaamheidstrend mee! 

5. De kleur groen 

Deze trend komt niet uit de lucht vallen. Want welke kleur past er nou perfect bij beige, crème en bruintinten? En welke kleur straalt duurzaamheid uit? Juist, groen! De kleur groen gaan we dan ook terugzien in vele huizen. Als accentkleur, maar ook als kleur voor meubelen of voor muren. 

Ben je van plan om je hele interieur te vernieuwen? Of wil je gewoon een paar kleine aanpassingen doen met leuke accessoires? Wat je plannen ook zijn, deze interieurtrends voor het najaar bieden volop inspiratie! Ga op zoek naar meubels, accessoires en kleuren die bij jouw smaak passen en geef je huis een eigentijdse en gezellige uitstraling. Met deze trends maak je van je huis een plek waar je je dit najaar helemaal thuis voelt. Ontdek de nieuwste trends in de winkels Woonboulevard Breda XXL!