Inspiratieblog

De interieurstijl hotel chique: luxe en comfort in jouw eigen huis

Stel je voor: je stapt een chique hotel binnen, omringd door prachtige stoffen, glanzende oppervlakken en een algemene sfeer van pure luxe. Wat als je dit gevoel elke dag in je eigen huis zou kunnen ervaren? Dat kan met de interieurstijl 'Hotel Chique': een interieurstijl die luxe en comfort combineert, gewoon in jouw eigen huis. In deze blog lees je hoe jij de Hotel Chique stijl creëert in jouw interieur.

Neutrale basis met gekleurde accessoires

Kies bij de Hotel Chique stijl allereerst voor een palet van neutrale tinten, zoals crème, taupe en zachte grijstinten. Dit is je basis. Voeg hier en daar accenten van rijke kleuren toe. Kies bijvoorbeeld voor diepblauwe vazen of smaragdgroene kussens. Houd de accessoires minimaal, maar zorg wel dat ze klasse uitstralen. Een paar goed geplaatste decoratieve items, zoals een gekleurde kristallen vaas of een set geurkaarsen, kunnen wonderen doen.

Glimmende oppervlakken en accessoires

Integreer glanzende oppervlakken in je Hotel Chique interieur. Denk aan spiegels en gepolijst marmer. Dit kan terugkomen in je keuken, op een muur of in de accessoires. Gouden en zilveren accenten geven extra glamour en verfijning aan het geheel.

Elegant meubilair

Het meubilair doet veel voor de stijl. Investeer daarom in meubelstukken met een tijdloos en elegant ontwerp. Fluwelen fauteuils en bijzettafels met gouden accenten passen helemaal bij deze stijl. Niet geheel onbelangrijk: let op dat de meubels niet alleen mooi zijn, maar ook comfort bieden.

Luxe stoffen en texturen

Gebruik voor een Hotel Chique interieur weelderige stoffen, zoals fluweel en zijde voor gordijnen, kussens en tapijten. Maak ook gebruik van verschillende texturen. Faux bont, satijn, velvet en metallics zijn perfect om diepte toe te voegen aan de ruimte.

Statement kunstwerken

Weet je wat nog meer Hotel Chique schreeuwt? Kunst! Grote, opvallende kunstwerken of spiegels dienen als uitstekende statementstukken. Kunst geeft een gevoel van luxe en elegantie. Perfect passend bij deze interieurstijl!

Breng het gevoel van een luxe hotel naar huis met de 'Hotel Chique'-stijl. Zo tover je je huis om tot een Hotel Chique verblijf, waar je nooit meer uit wil checken! Doe inspiratie op in onze winkels en shop de mooiste Hotel Chique meubels en accessoires. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Montèl of Riant Stoutenbeek. Bekijk onze openingstijden en hopelijk zien we je binnenkort!