Inspiratieblog

Creëer de perfecte thuiswerkplek met deze tips!

De vakantie is voor de meesten bijna voorbij, maar niet getreurd: met deze tips wordt thuiswerken een feestje! Met een goed georganiseerde, productieve en inspirerende thuiswerkplek kun je jouw professionele taken met gemak afhandelen en tegelijkertijd genieten van het comfort van thuis. Lees deze blog en ontdek hoe je de perfecte thuiswerkplek kunt creëren!

1. Locatie, locatie, locatie

Een fijne thuiswerkplek is erg afhankelijk van locatie. Je kunt nog zo’n mooie werkplek inrichten, maar als je omringd bent door gillende kinderen of in een donker hok zit, wordt het niets. Kies de juiste plek voor je thuiswerkplek. Zoek een rustige ruimte in huis met voldoende daglicht om vermoeide ogen te voorkomen. Een plek bij het raam geeft je een aangename sfeer en verhoogt je productiviteit.

2. Maak het jezelf comfortabel

Eén van de grootste voordelen van het thuiswerken is dat je van het comfort van thuis kan genieten. En hoe verleidelijk dan ook, ga niet in die bank zitten maar investeer in een ergonomische bureaustoel en verstelbaar bureau. Zo voorkom je rugpijn en andere lichamelijke klachten. Comfort is essentieel voor een gezonde en gelukkige werkomgeving.

3. Beperk afleiding

Eerder hadden we het al over gillende kinderen: dat is niet wat je wil wanneer je op je werk moet focussen. Maar dat is net zo met rommel in huis. Als je huis een zooitje is, ben je meer gefocust op de troep dan op je werk. Houd daarom je werkplek georganiseerd opgeruimd. Zorg voor zo min mogelijk afleiding zodat je gefocust blijft op je taken. Zo verminder je stress. Opbergoplossingen zoals lades en planken zijn perfect om je werkspullen netjes te houden.

4. Personaliseer je ruimte

Nergens voel je je meer thuis dan in je eigen huis. Dat maakt het ook zo lekker om thuis te werken. Versterk dit gevoel door een persoonlijke touch toe te voegen aan je werkplek. Hang inspirerende kunst aan de muur, hang foto’s op van dierbaren of plaats een vision board om je doelen duidelijk voor ogen te houden.

5. Licht en kleur

Goede verlichting voorkomt vermoeide ogen. Natuurlijk licht is het beste, maar zorg ook voor voldoende kunstlicht voor de avonduren of bewolkte dagen. Niet alleen licht heeft invloed op onze gemoedstoestand, maar ook kleur. Kies daarom voor tinten die je energie en focus geven. Voor de meesten werken lichte kleuren fijn, maar het is jouw huis. Dus volg zeker jouw persoonlijke voorkeuren!

6. Geluidsdemping

Rust is belangrijk voor je concentratie. Geluid kan je focus dan ook flink verstoren. Zorg voor een rustige omgeving door geluiddempende materialen toe te passen. Een tapijt op de vloer, gordijnen voor het raam en akoestische panelen aan de muur helpen om storende geluiden te verminderen.

7. Geef de ruimte zuurstof

Ademen is belangrijk. Dat spreekt wel voor zich. Ook voor je concentratie doet gezonde lucht wonderen. Zorg daarom dat je een raampje open hebt staan en dat je een goed geventileerde ruimte hebt om in te werken. Zet ook planten neer op je thuiswerkplek. Niet alleen zorgen ze voor een gezellige sfeer, maar ze zuiveren ook de lucht en verbeteren je concentratie en creativiteit.

8. Houd de balans

Thuiswerken is heerlijk, maar de grens tussen werk en privé wordt wel vervaagd. Zorg daarom voor een goede balans. Neem voldoende pauzes om op te laden. Sluit je werk af aan het einde van de dag en zorg voor een goede opbergoplossing, zodat je jouw werkspullen niet meer ziet wanneer je klaar bent. Een gezonde balans tussen werk en privé verhoogt je productiviteit en voorkomt een burn-out.

Met deze tips kun je jouw thuiswerkplek omtoveren tot een ruimte van productiviteit en comfort. Ontdek alle benodigdheden voor jouw ideale werkplek bij Woonboulevard Breda XXL. Kijk voor goede verlichting bij Lampenlicht.nl, bezoek Kwantum en Trendhopper voor de juiste opbergoplossingen en kijk voor de beste meubelen bij Ikea of Riant Stoutenbeek. Creëer een werkruimte waar jij je op je gemak voelt en waar je jouw werk met succes kunt afronden.