Inspiratieblog

6 IKEA hacks voor jouw interieur

Een graag bezochte winkel op Woonboulevard Breda XXL is IKEA. Voor velen van ons zijn IKEA-meubels een vertrouwd onderdeel van ons huis - betaalbaar, functioneel en met een tijdloos design. Maar wist je dat je met een paar eenvoudige aanpassingen deze alledaagse items kunt omtoveren tot een geheel nieuw meubel? In deze blog delen we zes IKEA-hacks die zowel stijlvol als enorm praktisch zijn!

IKEA hack 1: Ingebouwde boekenkast

Wist je dat je de klassieke BILLY boekenkast kunt laten lijken alsof deze is ingebouwd in je huis? Het lijkt net design! Doe dit door de kast in dezelfde kleur te bestellen als je muren, bijvoorbeeld wit. Je kunt er eventueel meerdere naast elkaar zetten en ze in de muur verwerken met latjes. Tip: je kunt ook alleen het achterste paneel wit laten en de rest in een kleur verven. Zo lijkt de kast nog steeds ingebouwd door de witte achterzijde, maar geeft het wel een bijzonder accent aan je interieur!

 

IKEA hack 2: Kunstzinnig keukeneiland

Maak van de KALLAX kast een multifunctioneel keukeneiland! Bestel de KALLAX kast met de hoogte van twee vakken. Bevestig een keukenblad op de kast en voeg wieltjes toe voor mobiliteit. Laat je de kast op één plek staan? Dan kun je luxe pootjes toevoegen. Met de wieltjes of pootjes zorg je voor de juiste hoogte. Gebruik manden of dozen in de vakken voor extra opbergruimte. Perfect

 

IKEA hack 3: Een tafel met oneindig veel mogelijkheden

Wat kun je allemaal met het LACK tafeltje van IKEA? Een betere vraag is: wat kun je eigenlijk niet? Geef de tafel een designerlook door deze bijvoorbeeld te versieren met tegeltjes. Je kunt deze ook beplakken met boek covers, CD hoesjes of bierviltjes en er vervolgens een glazen plaat in de juiste maat op bevestigen. Erg chique en tegelijkertijd erg persoonlijk!  Heb je kinderen? De LACK tafel leent zich ook perfect voor een LEGO tafel! Plak een groot stuk lego ondergrond op de tafel en zet een krat met lego eronder.

 

IKEA hack 4: Bed en (kleding)kast in één

Heb je een hele kleine slaapkamer en geen ruimte voor een (kleding)kast? Geen probleem! Met MALM ladekasten kun je jouw bed ophogen, zodat je lekker hoog slaapt én meer dan genoeg ruimte hebt! Voor de lengte zet je twee MALM kasten naast elkaar aan de ene kant en twee aan de andere kant. Daarboven maak je je lattenbodem en daar leg je je matras op. Je kunt ook ruimte tussen de vier kasten houden in het midden en een tweepersoonsbed creëren.

 

IKEA hack 5: Een multifunctioneel kruidenrek

Het BEKVÄM kruidenrek is ideaal voor het opbergen van kruidenpotjes, maar dat niet alleen! Dit multifunctionele rek kan ook dienen als boekenplank of voor het tentoonstellen van kleine planten. Ook kan je deze in de badkamer ophangen om er tandenborstels, haarborstels, crèmes of make-up op te bewaren. Schilder het in een opvallende kleur om meer persoonlijkheid en stijl toe te voegen.

 

IKEA hack 6: Zitbank met opbergruimte

De KALLAX kast is een favoriet voor deze hacks. Deze kun je namelijk ook gebruiken om een gezellig bankje van te maken! Zorg dat je voor de KALLAX gaat van één vak hoog en bevestig hier een mooie houten plaat op of leg er een lang kussen op. Nu nog wat gezellige kussens en eventueel wat knuffels erop en het is niet alleen een handige kast om van alles in op te bergen, maar ook een heel gezellig bankje!

 

Deze IKEA-hacks zijn niet alleen leuk om te doen, maar ook een geweldige manier om je interieur een persoonlijke en creatieve touch te geven. Met deze ideeën kun je meubels transformeren op een manier die past bij je persoonlijke stijl en behoeften. Daarbij zijn ze vaak ook enorm ruimtebesparend! Hopelijk hebben deze tien hacks je geïnspireerd om aan de slag te gaan met je eigen projecten. Bezoek Woonboulevard Breda XXL voor alle meubels en woonaccessoires die je nodig hebt voor deze projecten!